❥ 𝐕𝐞𝐫𝐭𝐫𝐨𝐮𝐰𝐞𝐧 𝒆𝒏 𝒉𝒆𝒕 𝒈𝒆𝒃𝒓𝒆𝒌 𝒆𝒓𝒗𝒂𝒏

Heb jij vertrouwen in jezelf? Heb je vertrouwen in anderen? Heeft je kind een gebrek aan vertrouwen? Alles begint bij jezelf.

 

𝐇𝐞𝐭 𝐛𝐞𝐠𝐢𝐧𝐭 𝐛𝐢𝐣 𝐣𝐞𝐳𝐞𝐥𝐟

Kun jij jezelf in de spiegel aankijken en ben je eerlijk en oprecht? En dan vooral naar jezelf. Hoe vaak maak jij afspraken met jezelf die je niet nakomt? Het voornemen het anders te doen, dingen anders aan te pakken. Voorbeelden kunnen zijn; afvallen, stoppen met roken, minder drinken. Maar ook jezelf wegcijferen en dus niet voor jezelf opkomen. Of kleine dingen als een to-do-lijst hebben voor de dag en deze niet doen. Dit zijn slechts enkele voorbeelden. Ga maar eens voor jezelf na hoe vaak je een afspraak, groot of klein, niet nakomt.

 

𝐆𝐞𝐯𝐨𝐞𝐥 𝐯𝐚𝐧 𝐟𝐚𝐥𝐞𝐧

Als je de afspraken met jezelf niet nakomt, komt het gevoel van falen om de hoek kijken. Je gaat kritiek uiten op jezelf, je vind het rot dat je het niet gedaan hebt en dus verwijt je jezelf van alles. Daar komt het stemmetje in je hoofd ‘het lukt me toch niet’. Alleen heb je niets aan deze verwijten als je niet besluit het vervolgens anders te doen. Hierdoor beschadig je alleen maar meer het vertrouwen in jezelf.

 

'𝐌𝐢𝐣𝐧 𝐤𝐢𝐧𝐝 𝐡𝐞𝐞𝐟𝐭 𝐠𝐞𝐛𝐫𝐞𝐤 𝐚𝐚𝐧 𝐯𝐞𝐫𝐭𝐫𝐨𝐮𝐰𝐞𝐧'

Kijk eerst eens naar jezelf als ouder zijnde. Pak de verantwoordelijkheid voor jezelf op. Zorg dat je vertrouwen in jezelf krijgt. En ook naar je kind toe. Hoe vaak beloof je iets wat je niet na kunt komen? Dit hoeven geen grote beloften te zijn. Het kan gaan om kleine dingen. Elke keer dat jij iets niet nakomt, wordt het vertrouwen beschadigd. Hoe vaak zeg je iets toe wat je niet na kan komen? Of het nu gaat om een snoepje, verhaaltje voor het slapen gaan, een spelletje doen of een uitje. Dit zijn nog maar de kleine dingen. Hoe vaak zeg je ‘ja’ en kom je het niet na?

 

𝐀𝐟𝐬𝐩𝐫𝐚𝐚𝐤 𝐢𝐬 𝐚𝐟𝐬𝐩𝐫𝐚𝐚𝐤

Maak geen afspraak die je niet kunt nakomen, dan kun je beter niets afspreken. Hou het antwoord open als je twijfelt of je de afspraak kunt nakomen, zeker tegen je kind. Je kunt beter geen belofte doen, dan een loze belofte. En zo ook naar jezelf toe.

 

𝐊𝐥𝐞𝐢𝐧𝐞 𝐬𝐭𝐚𝐩𝐣𝐞𝐬

Vaak willen we alles in één keer. Wie kent het niet? Je wilt gaan afvallen en dan maar meteen een crash dieet en ’t liefst dagelijks sporten. Of 10 dingen tegelijk aan jezelf willen verbeteren. Het liefst zouden we gister álles nog veranderd hebben wat ons niet aanstaat. Dit houd je meestal even vol, maar op lange termijn zorgt het vaak voor teleurstelling. Je valt terug in je oude patroon en daar is de afspraak met jezelf weer verbroken. Waarop zelfkritiek volgt en het vertrouwen is wederom beschadigd. Neem kleine stapjes, waaraan je je kunt houden. Hierdoor zul je succeservaringen opdoen en het vertrouwen in jezelf vergroten.

 

𝐇𝐞𝐛 𝐣𝐞 𝐚𝐥𝐭𝐢𝐣𝐝 𝐚𝐥 𝐦𝐨𝐞𝐢𝐭𝐞 𝐠𝐞𝐡𝐚𝐝 𝐦𝐞𝐭 𝐯𝐞𝐫𝐭𝐫𝐨𝐮𝐰𝐞𝐧?

Of altijd al last van een gebrek aan zelfvertrouwen? Dan kunnen hier diep gewortelde stukken aan ten grondslag liggen. Bovenstaande vragen kunnen je helpen inzicht te krijgen. Lukt het je telkens niet te realiseren wat je graag zou willen of zie je bij je kind iets wat je graag zou willen oplossen? En je weet zeker dat je het graag wilt veranderen? Boek dan eens een gratis consult. Vaak willen we alles graag zelf oplossen en realiseren we niet dat anderen ons al voor zijn gegaan. Je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden.

 

𝑮𝒆𝒍𝒐𝒐𝒇 𝒊𝒏 𝒋𝒆𝒛𝒆𝒍𝒇 𝒊𝒔 𝒋𝒆 𝒈𝒓𝒐𝒐𝒕𝒔𝒕𝒆 𝒌𝒓𝒂𝒄𝒉𝒕 ♥


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.